Background

Houtwerk op maat

 

Van bekisting tot CNC freeswerk

Waar wij aan werken

Wij doen opdrachten en projecten voor de meest uiteenlopende partijen: bedrijven en particulieren, overheden en non-profit organisaties. Als het van hout is en het staat op tekening dan kunnen wij het (bijna) altijd maken. 

Zie hieronder ons machinepark om een idee te krijgen wat we voor u kunnen betekenen.

100% Social Return

Voor bouwbedrijven zijn wij een een interessante partner. Bouwbedrijven die Social Return verplichtingen hebben in de hen gegunde werken kunnen werkzaamheden bij ons uitbesteden.

De werkzaamheden kunnen vervolgens voor 100% meetellen als invulling van Social return.

Van zaagwerk tot bekisting

Wij kunnen uiteenlopende houtwerkzaamheden voor u verrichten. Een greep uit onze dienstverlening:

  • CNC freeswerk
  • Bekisting voor betonstort
  • Op maat gemaakte kozijnen, deuren, meubilair
  • Inrichting voor thuis en tuin;
  • Bouwen van een schuur of een pergola;
  • Bijzondere projecten (zie ons portfolio)


Neem met ons contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Het machinepark

Vlakbank

De vlakbank wordt gebruikt om hout vlak en haaks te schaven. Dit wordt ook wel vlakken en strijken genoemd. De beitels van de vlakbank bevinden zich aan de onderkant van het hout dat geschaafd dient worden.

De vandiktebank

Nadat het hout is gevlakt en gestreken, is de vandiktebank aan de beurt. Met de vandiktebank kan het hout op een gelijke dikte worden geschaafd. Hiermee wordt de uiteindelijke breedte en dikte van het hout bepaald.

CNC Frees

De CNC Frees (Computer numerical control) freest uiteenlopende vormen uit materialen als hout, mdf, plastic en foam en zachte metalen ( bv. aluminium). Dit type frees is geschikt voor het uitfrezen/snijden van meubelplaten.

Formaatzaag

De formaatzaag is een type zaagmachine die grote stukken uit hout kan zagen, eventueel in verstek.

Cirkelzaag

De cirkelzaag wordt voornamelijk gebruikt om hout te schulpen (in de lengte richting doorzagen). Er kan zowel massief als plaatmateriaal verwerkt worden. De cirkelzaag kan ook gebruikt worden om hout af te korten of om sponningen en groeven te zagen.

Tafelfrees

Een freesmachine is een bepaald type machine die met een snel ronddraaiend stuk gereedschap, de frees, een vorm of profiel kan frezen uit een stuk materiaal. Met een frees kan hout bijvoorbeeld een mooie ronding krijgen.

Afkortzaag

De afkortzaag wordt gebruikt om hout af te korten, onder een bepaalde hoek verstek te zagen of kepen te zagen.

Lintzaag

De lintzaag is een zaagmachine waarmee langs gebogen lijnen gezaagd kan worden. Afhankelijk van de breedte van de zaaglint kunnen grotere of kleinere bochten gezaagd worden.

Pennenbank

De pennenbank is een machine voor het slaan van pennen in hout. Dit kunnen reguliere of (dubbel)schuine pennen zijn, maar ook slisverbindingen zoals bij een houten kozijn.